لیست اختراعات محمود سيفي
در اين اختراع با استفاده از تركيب اورسوداكسي كوليك اسيد ليكوپن موجود در رب گوجه فرنگي استخراج و خالص سازي شد. ساختار ليكوپن استخراج شده به كمك روش طيف بيني رزونانس مغناطيس هسته اي(NMR) تاييد شد. به كمك روش اسپكتروفتومتري UV و HPLC ميزان خلوص محصول در طول موج هاي مختلف مورد ارزيابي قرار گرفت. و با محصول ليكوپن از شركت سيگما (شماره Lot: 110M5164V) مقايسه شد. نمونه استخراجي فاقد ناخالصي و ميزان خلوص آن حداقل سه برابر محصول سيگما بود.
در اين تحقيق با استفاده از اتانول 80 درجه و در دماي 5- درجه سانتي گراد و روش كريستاليزاسيون كروسين از سرگل زعفران استخراج گرديد. با كمك روش اسپكتروفتومتري UV و HPLC ميزان خلوص اين محصول در طول موجهاي مختلف مورد ارزيابي قرار گرفت و با محصول كروسين آلفا از شركت فلوكا و نمونه سرگل زعفران مقايسه شد. نمونه استخراجي فاقد هرگونه ناخالصي بود و ميزان كروسين آن بيش از 13 برابر محصول فلوكا بود. همچنين نشان داده شد كه محصول فلوكا كروسين آلفا نبوده و كروسين تام است. نيز داراي ناخالصيهايي است كه در نمونه استخراجي ديده نمي شود. ميزان خلوص كروسين تام در نمونه استخراجي بالاتر از 97% بود. بدين ترتيب روش فوق يك روش ساده و كارآمد در استخراج كروسين تام از زعفران مي باشد.
موارد یافت شده: 2